Lunchvoorstellingen: voer voor lettervreters

Michaël Bellon
© Brussel Deze Week
12/01/2005
Ook in het nieuwe jaar moet er 's middags geluncht worden en daarom is het handig dat de lunchvoorstellingen van het Paleis voor Schone Kunsten in het voorjaar een verlengstuk krijgen. De reeksen Theater op de middag en Literatuur op de middag bestaan al meer dan dertig jaar en vinden nog steeds plaats op dinsdagmiddag.

Afwisselend kunt u in het PSK rond het middaguur (12.40 uur) terecht voor Nederlandstalig theater of Nederlandstalige cultuur. Meestal gaat het daarbij om programma's die je elders in Brussel niet te zien krijgt.
Op theatergebied is de blikvanger in januari Massis, the Musical, de lovend ontvangen voorstelling die Johan Heldenberg maakte over de tragische krachtpatser John Massis (25/1). In februari volgt de bewerking van Theater Malpertuis en Lucas Vandervorst van de roman Gloed van de Hongaarse schrijver Sándor Márai die zopas in première ging (15/2).

Daarna zijn nog de jonge en baldadige gezelschappen Abattoir fermé (15/3) en De Queeste (26/4) te gast met eigen werk, alsook Theater Zuidpool (1/3) met een bewerking van Elsschots Het Dwaallicht, en Braakland/Zhe Bilding met een bewerking van Camus' De Vreemdeling (12/4).

Op literair terrein werken De Middagen van Poëzie en Proza en Bozar Literatuur samen aan de nieuwe reeks Let's Twist Again, een titel die verwijst naar Twist met ons, een poëziebloemlezing uit de jaren tachtig met werk van verschillende Vlaamse dichters. Telkens twee dichters worden uitgenodigd. De ene dichter introduceert de poëzie van de andere en ter voorbereiding van hun ontmoeting schrijven de twee elkaar brieven of mails, die later ook gebundeld zullen worden, samen met een zestigtal gedichten. Stefan Hertmans & Paul Bogaert (18/1) openen de rij, daarna komen Jo Govaerts & Peter Theunynck (1/2), Peter Holvoet-Hanssen & Kurt De Boodt (22/2), Marc Tritsmans & Hilde Keteleer (8/3), Mark van Tongele & Paul Demets (22/3), Luuk Gruwez & Menno Wigman (19/4).

Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, Brussel, 02-507.85.11

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni