Magasin 4 begint op 3 oktober aan een nieuw leven. De alternatieve concertzaal opent dan haar deuren aan de Havenlaan, recht tegenover Thurn & Taxis.

In juni 2008 gingen de deuren van Magasin 4 dicht. Het concertzaaltje in de Pakhuisstraat, midden in de tippelbuurt rond de Lakensestraat, moest plaats maken voor lofts.

Ruim een jaar later is Magasin 4 terug. De concertzaal vond een nieuwe stek in een hangar aan de Havenlaan, recht over het Koninklijk Pakhuis van Thurn & Taxis.

De nieuwe zaal is een pak groter dan vroeger en kan tot 500 concertgangers aan. Voor de renovatie kon Magasin 4 rekenen op heel wat bereidwillige vrijwilligershanden, zodat de hele transformatie uiteindelijk maar 20.000 euro kostte, technische apparatuur uiteraard niet inbegrepen.

Op 3 oktober is het dan zo ver. De feestelijke aftrap van de nieuwe zaal wordt gevierd met een concert van The Ex. Maar ook de volgende maanden ontbreekt het niet aan belangstelling voor de vernieuwde concertzaal. In oktober zijn ondertussen al 10 concerten gepland, in november zelfs 15.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni