Maïsfestival in gebouwen Brussel 2000

Weet u het nog, Brussel 2000? Het pas gerenoveerde Vanderrborght-gebouw in de Schildknaapstraat fungeerde toen als festivalcentrum. Er waren tentoonstellingen, er waren fuiven. Aan de bar werd gedronken en gepraat. Die mooie tijden komen weer even terug: tussen 29 oktober en 14 november wordt het gebouw, dat ondertussen Dexia Art Center heet, weer bezet. Ditmaal in het kader van het herfstfestival Maïs, een organisatie van de stad Brussel.
Het programma is gebouwd rond vier verschillende clusters. Infiltrations digitales is het digitale luik met cross-overs naar muziek, dans en film. Onder meer het collectief iMal toont een reeks installaties. iMal was vorig jaar verantwoordelijk voor een aantal ingenieuze en ludieke installaties die onder de naam F2F in het Rijksadministratief Centrum te zien waren. In de workshop Game mignon kit laten ze jongeren bouwen aan hun eigen gameboy. Daarnaast volgen zowat elke avond concerten en performances, met veel video- en laptoptoestanden van artiesten als Chris Musgrave, Yacine Sebti en George Issakidis. Walter Verdin presenteert twee afleveringen in zijn Title safe-reeks. Muzikanten improviseren op 5 november live op de videobeat die Verdin maakt met video's van verschillende kunstenaars (o.m. Anne-Mie Van Kerckhoven, Anouk De Clercq, Wim Vandekeybus en Karen Vanderborght).

Vollevox
Het tweede grote luik van de gebeurtenissen in Vanderborght is Vollevox 9, een nieuwe aflevering in een reeks van audiovisuele ingrepen en performances die draaien rond de menselijke stem van de vzw Komplot. Tot en met 19 december loopt overigens in het Museum voor Moderne Kunst Vollevox 7 en in Théâtre Mercelis Vollevox 8. U kunt experimenten in de trant van gsm-concerten verwachten.

Exobase is de naam van de bar en de partyconcepten, verzorgd en geprogrammeerd door Boups, de internetradio die ook al verantwoordelijk was voor de Gazon-avonden in het Warandepark de voorbije zomers. Er worden ons tijdens de consumpties 'kinetische' en 'fotochemische' experimenten beloofd. De bar is elke dag vanaf 17 uur open.
De tentoonstelling in het Vanderborght-gebouw ten slotte toont werk van het designlabel Ideal Standard, dat van gebruiksvoorwerpen kunstobjecten maakt. Op de openingsavond heeft de vernissage van de tentoonstelling plaats en is er een superparty met Exobase, die dan een avond organiseert met het Skam Label uit Manchester.

Maïsfestival in Dexia Art Center, 29 oktober tot en met 14 november. Maandag tot vrijdag vanaf 17 uur, zaterdag en zondag vanaf 12 uur. Gesloten op 2 en 9 november.
Schildknaapstraat 50, 1000 Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Hoofddoek wordt hoofdzaak: 'Waarom verbergen wie we zijn?'
  • Waarom openingsmatch EK Voetbal niet in Brussel wordt gespeeld
  • Brussel monitort groen vanuit de lucht
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Aili, live in Volta: 'Wij spelen muziek om op te schuren'
  • Festival TB²: La gang décline les mythes au féminin
  • Circle Park Guinguette and other pop-up bars
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement