Music Fund: instrumenten voor Palestijnen

© FM Brussel
17/11/2004
"Music Fund" is het resultaat van een vereniging tussen New Music Society, Oxfam Solidariteit en Luthiers sans Frontières (vioolbouwers zonder grenzen). Music Fund is nu op zoek naar vrijwilligers én muziekinstrumenten.

Music Fund werd eind 2002 opgericht. Toen vertrokken de eerste Belgische muzikanten naar Palestina en omstreken om er gedurende een week muziekles te geven in lokale muziekschooltjes. Om de paar maanden vertrekken er Belgische muzikanten naar Palestina, maar nu start Music Fund een nieuwe dimensie binnen het project.

Voor het eerst wil Music Fund muziekinstrumenten en partituren inzamelen. In 2005 zal Music Fund zich focussen op Palestina, op 16 april wordt er een grote inzameling georganiseerd.

Om die inzameling in goede banen te kunnen leiden, is Music Fund op zoek naar vrijwilligers: muziekscholen die een lokaal willen afstaan op de inzamelingsdag of gewoon mensen die zich geroepen voelen om mee te werken.

Concreet neemt Music Fund de inzameling van instrumenten en partituren op zich, alsoof de eventuele herstelling, het sorteerproces en de verzending van de instrumenten.

Music Fund zal op regelmatige tijdstippen nieuwe campagnes voorstellen. Onder andere Zuid-Afrika, Cuba en Congo staan op de lijst van toekomstige bestemmingen. De eventuele overshotten van de inzameling van 2005 kunnen daar dan een nieuw leven vinden.

Meer info vindt u op de website van Music Fund.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni