Nieuwe jaargang 'Bal Moderne'

Michaël Bellon
© Brussel Deze Week
14/10/2004
De fans zaten er ongetwijfeld op te wachten: Bal Moderne is terug. Het fenomeen dat kwam overwaaien uit Parijs, waar het tien jaar geleden werd uitgevonden, is ook in Brussel een hit. Het dansgezelschap Rosas en de dansschool P.A.R.T.S. krijgen er zelfs de stijfste harken mee op de dansvloer.
We leggen het principe van een Bal Moderne nog een keer uit. Het gaat om korte 'danslessen' met aansluitend een fuif, speciaal voor mensen met weinig of geen danservaring. Iedereen kan dus meedoen. Op één avond krijgt het deelnemende publiek drie korte dansjes aangeleerd door een professionele choreograaf met een aantal assis­tenten. De drie dansjes hebben een uiteenlopende stijl. Met vallen en opstaan, wat gekreun en heel wat hilariteit, krijg je ze tot je eigen verbazing relatief snel onder de knie. Eenmaal aangeleerd kunnen ze in groep gedanst worden en als uitgangspunt dienen voor een fuif met dj.
Voor 2004 staan acht nieuwe choreografieën op het programma: de mambo italiano (nachtelijke Napolitaanse romantiek uit de jaren dertig), de malimbo (op het onstuimige ritme van El Tattoo del Tigre), Get on Top (solo op 'Cream' van Prince), de feel good-groepsdans Hello My Baby, de partnerdans Angel, de hedendaagse wals Oom Pah Pah, de klassiekere wals Il Bacio, en Tango 2 Teatime op muziek van Doris Day.
Er zijn ook twee bals speciaal voor (ouders met) kinderen op zaterdagmiddag. Los daarvan kunnen kinderen van vier tot en met twaalf jaar ook de lessenreeks Dancing Kids! volgen, waarin op een amusante en ludieke manier dans- en bewegingstechnieken worden aangeleerd.

Bal Moderne, vrijdag 29, zaterdag 30 oktober, 20 uur, Rosas Performance Space, Van Volxemlaan 164, Vorst.
Vrijdag 12 en 26 november, 20 uur & zaterdag 13 en 27 november, 15 en 20 uur, La Tentation, Lakensestraat 28, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni