Oproep: De Zeyp organiseert stripwedstrijd

© FM Brussel
11/01/2005
Gemeenschapscentrum De Zeyp in Ganshoren organiseert voor de zestiende keer een stripwedstrijd. De westrijd is onderverdeeld in vier leeftijdscategorieën en draagt dit jaar het thema "Suspense in de stad" uit.
De wedstrijd maakt deel uit van het jaarlijkse stripfestival dat Gemeenschapscentrum De Zeyp organiseert. Dit jaar vindt dat festival plaats op 22 mei, aan de Basiliek van Koekelberg.

De stripwedstrijd richt zich tot jong en oud. Er zijn vier leeftijdscategorieën: 10-12 jaar, 13-16 jaar, 17-21 jaar en +22 jaar. Het is de bedoeling dat de deelnemers een scenario uitwerken en daar een tekening rond maken. Het stripverhaal (of de striptekening) moet minstens één pagina beslaan en mag maximum over vier pagina's worden uitgetekend.

De werken worden dan per leeftijdscategorie door een jury beoordeeld. Die let vooral op de originaliteit, de creativiteit, op het scenario en uiteraard op de tekening zelf.
De winnaars worden beloond met een prijzenpakket: stripalbums, waardebons en veel meer.

Elk jaar draait de wedstrijd rond een thema. Dit jaar is dat 'suspense in de stad'. Dat thema werd gekozen omdat het heel ruim geïnterpreteerd kan worden en zo de verbeelding niet beperkt. Het thema moet niet op een Brusselse manier worden geïntegreerd in het stripverhaal, het verhaal mag zich dus bij manier van spreken ook aan de andere kant van de wereld afspelen.

Deelnemen kan tot 25 april door uw scenario en tekening op te sturen naar de Zeyp: Vanoverbekelaan 164, 1083 Ganshoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni