Plonsen in elektronica met Plexiphonic

Ive Stevenheydens
© Agenda Magazine
18/11/2004
Plexiphonic is een jonge Brusselse organisatie die elektronische muziek die 'het gevoel geeft dat je weldra verliefd zal worden' programmeert en verdeelt. Op 20 november slaat het de handen in elkaar met Les Bains::Connective, een 'artistiek laboratorium' in Vorst.
Bijzonder aan Les Bains is de lokatie: een sprookjesachtig zwembad uit de jaren '30, omringd door kleedcabines. "De perfecte lokatie voor een groots feest," vindt Ewo, een van de initiatiefnemers van Plexiphonic.

Tijdens het feest wordt een centrale rol toebedeeld aan U-Cover, een Antwerps label voor avontuurlijke elektronische popmuziek dat in 2004 vijf kaarsjes uitblaast. Op het programma staan vier geluidsartiesten die samen een staalkaart bieden van de muzikale diversiteit van het label. Ontayso is de band rond Koen Lybaert, ook bekend als Starfish Pool, een oudgediende in het Belgische technomilieu en sinds 99 de motor van U-Cover. Op het podium gooit de groep gitaren, saxofoon en percussie in de mix met beats en synthesizerklanken.

De tweede act heet Kettel, het pseudoniem van de piepjonge Nederlander Reimer Eising. Hij produceert muziek voor het hoofd en de benen: zijn aandacht gaat zowel naar melodie en sfeer als naar textuur en ritme. Beide acts brengen beelden mee die ze in hun directe omgeving schoten. Ook de laatste twee artiesten verhalen in beeld en geluid over hun streek. Tim Koch brouwt panoramische en melancholische ambient die herinnert aan de ongerepte Australische natuur. En de Amerikaan Ten and Tracer echoot in zijn werk het zonnige Colorado.

"Les Bains is de eerste plek die in ons opkwam voor deze 'U-Cover' avond," gaat Ewo verder. "Het is een sfeervolle lokatie met een capaciteit van vierhonderd personen. Ons doel is weinig bekende maar getalenteerde artiesten onder de aandacht te brengen, in een originele setting. Met 'U-Cover' hopen we twee vliegen in een klap te slaan."

Les Bains::Conective, Berthelotstraat 34, Vorst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni