Tijdens de laatste week van het jaar vraagt TV-Brussel aan bekende Brusselaars wat ze vonden van 2004. Ze peilen ook naar hun verwachtingen voor 2005. De laatste Brusselse nieuwjaarsverwachtingen komen van Anna Luyten. Journaliste en schrijfster Anna Luyten. Vooral cultuur houdt haar bezig, en hoe die bruggen kan bouwen tussen gemeenschappen.

2004 was voor Anna Luyten een druk jaar. Ze ruilde De Standaard voor Knack en maakte dromen waar. Anna Luyten: "Ik heb dingen kunnen doen die ik altijd al wilde doen. Ik wilde graag theater maken. Wel, ik heb een muziektheatervoorstelling gemaakt voor de Beurschouwburg, een opera rond waanzin."

Ook in Brussel bewoog er dit jaar heel wat op cultureel vlak. "Brussel is een stad waar mensen jaren aan een kar trekken en dat een hele tijd blijven doen. Ik vind dat men niet terug moet kijken op gebeurtenissen, maar op sterke mensen die dit jaar weer sterk zijn geweest. En zo telt Brussel er heel wat."

Cultuur is volgens Anna Luyten de manier om mensen dichter bij elkaar te brengen, om taalbarrières te overbruggen. "Door het installeren van initiatieven zoals Passa Porta en het Kunstenfestival des Arts worden bruggen gebouwd naar mensen toe. En daar is 2005 een open veld voor."


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni