Tijdens de laatste week van het jaar vraagt TV-Brussel aan bekende Brusselaars wat ze vonden van 2004. Vandaag is het de beurt aan Gerard Alsteens, beter bekend als de cartoonist GAL. Hij viel de afgelopen jaren regelmatig in de prijzen. Zijn laatste trofee was de Prijs van de Mensenrechten.
2004 was een jaar dat Gerard Alsteens niet snel zal vergeten. Het is het jaar waarin zijn ouders stierven. Hij kreeg een embolie op zijn oog, waardoor hij maandenlang niet kon tekenen. Nu kan hij het weer, maar niet zonder hulpmiddelen. Lezen gaat ook moeilijker.

Brusselaar
Gerard Alsteens: "Ik vind dat Brussel in 2004 properder is geworden. Dat heeft te maken met de witte vuilniszakken die nu verplicht zijn. In mijn straat in Schaarbeek komen veel kinderen spelen. Die trapten vroeger op de plastic zakjes die als vuiniszak dienden. Nu is dat gedaan. Dat vind ik toch belangrijk."

Als Alsteens niet in Brussel zou wonen, zou hij over de Grote Plas trekken. "Ik ga dolgraag naar New York. Dat is de stad der steden. Dat heeft te maken met de culturele mogelijkheden die New York biedt. Wat je daar kan meemaken, dat is de wereld."

Door zijn handicap kan hij geen les meer geven aan Sint-Lukas. "Dat vind ik jammer. Ik denk dat ik de jeugd ga missen. Ik gaf les aan mensen die gemotiveerd waren. Dat maakte het heel plezierig om daar mee te werken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni