Rits gaat in residentie in Roubaix

Michaël Bellon
© Brussel Deze Week
17/11/2004
Studenten van de afdeling podiumkunsten van het Rits, het kunstdepartement van de Erasmushogeschool, beginnen vrijdag aan een bijzondere lessenreeks, die hen een maand lang aan de slag houdt in de Noord-Franse stad Roubaix.
Samen met een aantal docenten, en kunstenaars als Benjamin Verdonck, Manah Depauw, Marijs Boulogne, Don Verboven en Dominique Van Malder, gaan de studenten van het eerste en tweede meesterjaar er tot half december in residentie in de manufacture culturelle La Condition Publique. Ze werken er aan het project Let's go outside.

Dat draait rondom outsiderkunst en art brut, en is een etappe in een langer thematisch parcours dat binnen de opleiding gevolgd wordt onder leiding van coördinator Pol Dehert.Deze stap werd voorafgegaan door een jaar van theoretisch onderzoek, en het materiaal dat nu tot stand komt, wordt nadien verwerkt in een aantal publicaties.

Het is de eerste keer dat het Rits in het buitenland gaat resideren. Bijzonder is ook dat de studenten hun onderzoek uitvoeren in de artistieke praktijk, en dat de resultaten meteen aan het publiek getoond worden. Let's go outside wordt immers ook de naam van een multidisciplinair festival in vier delen. Het eerste daarvan wordt gepresenteerd in Roubaix, aansluitend op de residentie (16 tot 19 december). Het tweede heeft plaats in de Beursschouwburg van 2 tot 5 februari.Daarna gaat het nog naar Kortrijk en Gent.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni