Samenwerking met Nederlandstalige instellingen

© FM Brussel
21/12/2004
De stad Brussel heeft maandag een 'historisch samenwerkingsakkoord' afgesloten met veertien Nederlandstalige culturele instellingen uit Brussel. Door deze overeenkomst worden de instellingen officieel partner van het stedelijk cultuurbeleid.

Initiatiefnemers van dit samenwerkingsakkoord zijn Brussels schepen voor Vlaamse aangelegenheden Bruno De Lille (Groen!) en schepen voor Cultuur Henri Simons (Ecolo).

Door dit partnerschip ontvangen culturele instellingen jaarlijks een minimumsubsidie als ze in hun werking zorg dragen voor een duidelijke band tussen de culturele werking van de instelling, de stad en de buurt.

Het gaat om contracten met de vier gemeenschapscentra in Brussel: De Markten, Nekkersdal, Heembeek-Mutsaard en De Linde. Daarnaast maken ook tien andere instellingen zoals het Kaaitheater, de Ancienne Belgique en Passa Porta deel uit van dit historisch samenwerkingsakkoord.

Vandaag worden de overeenkomsten tussen de stad Brussel en de veertien instellingen plechtig ondertekend op het stadhuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni