Theatervoorstelling: Dodelijk Verliefd

Lieven Bulckaert
© Brussel Deze Week
26/01/2005
Kunstencentrum Vlaams Fruit bemant twee podia in de omgeving van de Antwerpse Sint-Jacobskerk: Het Klokhuis en Het Appeltje. Maar de groep speelt steeds meer reisvoorstellingen. Op donderdag 3 februari komt Oudergem aan de beurt met de theatervoorstelling Dodelijk verliefd.

Dodelijk verliefd is een sterke tekst van Ben Elton, de auteur van talrijke bestsellers zoals Popcorn, Hartstikke beroemd en High society. Hij schreef ook de scenario's voor The Young Ones en The Thin Blue Line. In Dodelijk verliefd krijgt een vroegere vredesactiviste totaal onverwacht een telefoontje van een minnaar uit lang vervlogen tijden. Deze man is ondertussen generaal; wil hij de draad van weleer weer oppikken, heeft hij last van jetlag of een aanval van eenzaamheid?

VRT-radio noemt deze productie, in een regie van Catrien Hermans met Frans Maas en Karen de Visscher in de hoofdrollen, "een pijl in het hart en een schot in de toneelroos!". Kunstencentrum Vlaams Fruit legt zicht toe op klassiek teksttheater: een sterk verhaal, gespeeld door gedreven acteurs. Uit principe beperkt de groep zich tot voorstellingen van nog levende auteurs.

Dodelijk verliefd, 3 februari om 20 uur in het Cultureel Centrum, Vorstlaan 183, Oudergem. Toegang 13/11 euro (voor +3-pas en -25 jaar). Reserveren: Gemeenschapscentrum Den Dam, Waversesteenweg 1747, 1160 Oudergem, 02-663.89.50, dendam@vgc.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni