Théâtre National is open voor het publiek

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
18/11/2004
Eindelijk! De mooi verlichte gevel waarachter het Théâtre National zijn nieuwe schouwburg in gereedheid brengt, opent zijn deuren met een drie weken durend openingsfeest. En u mag nog gratis binnen ook.
Kervers artistiek directeur Jean-Louis Colinet, die na vijftien jaar de fakkel overneemt van Philippe Van Kessel, wil van 'de beste schouwburg van de Franstalige Gemeenschap' een elitair theater voor iedereen van maken. De architectenbureaus Architectes Associés, Atelier Gigogne en L'Escaut zorgden voor de mooie gevel - een constructie van verticale lamellen afgewisseld met smalle stroken glas - en negenduizend vierkante meter beschikbare oppervlakte verspreid over de zes verdiepingen. De dimensies van de ontvangstzaal met bar, de zaal met orkestbak voor 750 toeschouwers, de kleine zaal met 250 zitjes en de repetitiezaal, zijn dan ook aan de grote kant. De huisstijl is echter sober: geen pluche maar koel zwart-wit.

Tijdens het openingsfeest staan gedurende drie weken zes theaterstukken op het programma, op vrijdag en zaterdag telkens gevolgd door een themafeest (o.a. Arabische avond, jazzavond, electro-akoestische avond en een verrassende slotavond).

De gratis stukken waarvan sprake, zijn: Aller-Retours (19 & 21.11), Leonce et Lena (21, 22, 25 & 27.11), Tartuffe ou l'Imposteur (26 > 28.11), L'homme du jour (22 > 26.11), Ruzante (30.11 > 5.12) en Seven Lears (1 > 6.12). Reserveren is verplicht. Dat geldt ook voor de rondleidingen in het gebouw op vrijdag- en zaterdagavond om 18u.

Théâtre National, E. Jacqmainlaan 115, Brussel, 02-203.53.03.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni