Yves Mattagne BRUZZ 1563

Mattagne niet naar Museum Schone Kunsten

Bettina Hubo
© BRUZZ
22/03/2017

Topchef Yves Mattagne van Sea Grill had het plan om, tien jaar na de passage van Peter Goossens, de leiding te nemen over de brasserie van het Museum voor Schone Kunsten (KMSKB). Maar het project is afgelopen met een sisser.

De museumbrasserie, ideaal gelegen op het Koningsplein, is sinds vorige zomer dicht. De bedoeling was dat uitbater GL Events het restaurant samen met Mattagne zou verbouwen en dat het in oktober 2016 weer zou opengaan. Mattagne, die behalve zijn sterrenzaak Sea Grill ook wat laagdrempeligere concepten beheert, zou er een dag of twee per week in de potten komen roeren.

De werken begonnen eind van de zomer, maar lagen na enkele weken al stil. Volgens Isabelle Bastaits van het KMSKB rees er een conflict over het bouwbudget tussen opdrachtgever en architect. Bovendien bleek het niet simpel om in het geklasseerde museumgebouw een gloednieuwe keuken in te richten.

Voor het museum is de mislukking van het project heel frustrerend. “Wij hebben een prestigieus restaurant nodig,” zegt Bastaits. “Mattagne zou ideaal geweest zijn. Maar wij kunnen helemaal niets doen. Wij baten de brasserie en ook het museumcafé niet zelf uit en de exploitant betaalt elke maand de huur.”

Bastaits hoopt dat de uitbater zo snel mogelijk met een ander project voor de museumbrasserie komt. “Ik geef toe dat het niet zo simpel is. Het is een geklasseerd gebouw, eigendom bovendien van de Regie der Gebouwen, er zijn tal van restricties.”

Mattagne heeft ondertussen wel een vinger in de pap aan de overkant van het plein, in het Belvue Museum. Samen met zijn zoon bedenkt hij de recepten voor Jars, het nieuwe restaurant van het museum dat half januari in de plaats kwam van Green Kitchen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni