Sergio Herman bakt binnenkort ook frieten in Brussel

© Margot Otten
| Waar vroeger het steakhouse Jack O'Shea zat, tussen Bar des Amis en de bakkerij Charli, komt nu Sergio Hermans' luxefrietkot.

De Nederlandse sterrenchef Sergio Hermans opent in Brussel een frituur. De nieuwe zaak, een zogeheten Frites Atelier, opent dit najaar in de Sint-Katelijnestraat. 

Belgische frieten konden volgens de kok en tv-persoonlijkheid Sergio Herman wel een update gebruiken. Hij begon daarom met Frites Atelier, een soort luxefrituur met artisanale snacks en prijzige frieten. Frietjes met stoofvlees kosten achtenhalve euro, voor een garnaalkroketje tel je al snel vijf euro neer.

Na frituren in Gent en Antwerpen, drong een Brusselse vestiging zich op. De Brusselse frituur komt in de Sint-Katelijnestraat 32, waar het ter ziele gegane Jack O'Shea-restaurant zat. 

CEO Pieter Munten noemt in de krant Het Laatste Nieuws de opening van het Brusselse filiaal, met 80 zitplaatsen het grootste van de keten, een "mijlpaal" en "een belangrijke stap om de zaak internationaal op de kaart te zetten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?