Eatparade: de beste Brusselse restaurants van 2009

© Agenda Magazine
24/12/2009
De culinaire redactie van Agenda ging het afgelopen jaar weer naarstig op zoek naar de beste plekjes om de smaakpapillen te laten verwennen. Elke week kon u in Agenda een restaurantbespreking lezen. Wij zetten de toppers van 2009 even op een rij.











DE FAVORIETEN VAN JUDITH LACHTERMAN


Rince Cochon
De kaart van Rince Cochon is bijzonder klein, maar doet je het water in de mond lopen. En ook van de ruimte gaat een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit, met een grote houten toog, de kleine gedekte tafeltjes, een groot schilderij en de vele flessen wijn.

:: Alsembergsesteenweg 315, Vorst, 02-344.13.03 - open: ma > vr (zo & za avond gesl.)



La Manufacture
De aanlokkelijke menukaart speelt helemaal in op de zoet-zoutverhouding, en de gerechten dragen namen die je doen dromen. Zoals zo vaak, bleek het voorgerecht onze voorkeur weg te dragen, maar we vertrokken tevreden en voldaan.

:: O.L.V. van Vaakstraat 12, Brussel, 02-502.25.25 - geslotenl: za middag (lunch) & zo




Viva M'boma

Viva M'Boma combineert een sober interieur met een bijzondere kaart. Behalve de gebruikelijke stoemp en americain, hebben ze hier ook koeienuier, choesels, varkensoor, ossenstaart en ander traditioneel orgaanvlees.

::Vlaamsesteenweg 17, Brussel, 02-512.15.93 - gesl: zo & wo + avond ma & di




Sale Pepe Rosmarino

Op de kaart vind je alle mogelijke klassiekers (+/- €10), die worden vertaald naar erg lekkere gerechten. Patrons Aurelio en Antonio houden ervan zichzelf creatieve uitdagingen te stellen met een kaart die seizoensgebonden met de verscheidene Italiaanse regio's werkt.

:: Berckmansstraat 98, Sint-Gillis, 02-538.90.63 - gesloten: zo & za (middag)



Slurps
Slurps, een restaurant annex biologische en vegetarische traiteur, combineert vrolijk ingrediënten uit de hele wereld. Smaak in dienst van het welzijn!

:: Dautzenbergstraat 7, Elsene, 0477-92.74.11, www.slurps.be - open: ma > do 12 > 20.00 & vr & za > 22.00






DE FAVORIETEN VAN KAROLIEN MERCHIERS


Le Coriandre
We hebben al meermaals het genoegen gehad om er te dineren, en keer op keer was het er op alle fronten top. De kwaliteit is stabiel en heeft zijn prijs, maar zelden hebben we zo'n goede prijs-kwaliteitsverhouding gezien als hier. De kaart verandert regelmatig.

:: Middelburgstraat 21, Watermaal-Bosvoorde, 02-672.45.65,www.lecoriandre.be - open: 12 > 13.30 & 19 > 21.30, gesl. za (lunch), zo & ma


Le Mess
De menukaart van Le Mess oogt erg aantrekkelijk. Iedere dag wordt er een lunch aangeboden voor 16,50 euro, met een voor- en hoofdgerecht. Wie wat uitgebreider wil proeven van de chef zijn kunsten, kan ook gewoon à la carte bestellen.

:: Louis Schmidtlaan 1, Etterbeek, 02-734.03.36, www.lemess.be - gesloten za (lunch), zo & feestd.



Le Coq en Pâte
De kaart van Le Coq en Pâte bevat vooral Italiaans, in het bijzonder Piëmontees, geïnspireerde gerechten met een originele twist. De kwaliteit is hoog, de prijzen blijven erg redelijk.

:: Tomberg 259, Sint-Lambrechts-Woluwe, 02-762.19.71 - open: di > zo




Midi Station
Het interieur van Pinto is een schitterend, ambitieus project in een buurt die nog helemaal moet opkomen. Maar aan zoveel klasse hangt ook een stevig prijskaartje vast.

:: Victor Hortaplein 26, Sint-Gillis - 02-526.88.00, www.midistation.eu - open: 7/7, 7 > 23.00





El Txoko
El Txoko serveert de Baskische variant van de Spaanse tapas. Van de warme en koude pintxos hebben we veel en voortreffelijk gegeten voor minder dan 30 euro per persoon.

:: Lakensestraat 122, Brussel, 02-203.10.22, www.eltxoko.be - open: Ma > vr 12 > 14.00 & 18 > 22.00, za 18 > 22.30


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni