Bedrijven geven Kuregemse jongeren sollicitatietraining

Zeventig werkzoekende jongeren uit Kuregem hebben dinsdag evenveel vrijwilligers uit het bedrijfsleven ontmoet tijdens ‘Discover your talent’ in de Kelders van Kuregem. De workshop wil ervoor zorgen dat de jongeren beter scoren op de arbeidsmarkt.

De trainingsdag was een initiatief van het Kuregemse vzw MAKS (Media Actie Kuregem Stad) die jonge werkzoekenden uit de buurt aan een baan wil helpen. De wijk kent een jeugdwerkloosheid van 40 procent.

Vrijwilligers van zes grote bedrijven waaronder Infrabel, Microsoft en Citibank kwamen de jongeren in verschillende workshops uitleggen hoe ze hun cv kunnen opstellen, waar ze online een job kunnen vinden en wat ze best aantrekken bij een sollicitatiegesprek.

Alle deelnemende jongeren kregen ook een meter of peter, die hen vier maanden lang zal begeleiden in de zoektocht naar een baan.

"Dit initiatief koestert de belangrijke ambitie om bruggen te bouwen tussen jonge potentiële werknemers en ondernemingen," zei de aanwezige minister van Financiën Jean-Luc Vanraes (Open VLD). "De hoge jeugdwerkloosheid aanpakken is een gedeelde verantwoordelijkheid: van politici, instellingen en organisaties die gespecialiseerd zijn in de socio-professionele inschakeling van jongeren, alsook van de bedrijven die deze jongeren ernstige kansen kunnen bieden op een waardevolle toekomst. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om die jongeren te motiveren en hen alle kansen aan te reiken zodat ze kunnen doorstromen naar de arbeidsmarkt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?