Zo'n 500 bierliefhebbers zijn zaterdag naar de open brouwdag geweest in de ambachtelijke brouwerij Cantillon in Anderlecht. Daar is het brouwseizoen opnieuw begonnen. Tot in het voorjaar werken ze bij Cantillon aan de produktie van een verse lading zure geuze of kriek.

Bij Cantillon wordt bier gebrouwen met materiaal uit de negentiende eeuw. Het eindresultaat is een bier dat zuur smaakt, zoals vroeger. Jean-Pierre van Roy, de brouwer, zegt dat het hele brouwproces nog op een traditionele en natuurlijke manier gebeurt.

Cantillon voert zijn bier uit naar 13 landen en produceert duizend hectoliter per jaar. Dat is een peulenschil in vergelijking met de totale Belgische produktie, die bedraagt 15 miljoen hectoliter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni