Eenvoudig Nederlands

Brussel lanceert Youtube-opleiding voor werkzoekenden

© PhotoNews
| Social Media op smartphone.

Bruxelles Formation en het platform voor startups "Startup Vie" lanceren een nieuwe Youtube-opleiding. Bruxelles Formation organiseert opleidingen voor werkzoekenden in Brussel. De opleiding "Word Youtuber voor jezelf of voor je bedrijf" richt zich op werkzoekenden die graag een eigen Youtube-kanaal willen starten.

In de opleiding leer je meer over video, audio, streaming en digitale marketing. De cursus duurt drie maanden en begint op 28 september. Er hoort ook een stage van acht weken in een bedrijf bij.

In de opleiding komen ook een aantal Belgische Youtubers langs. Dat zijn ‘Math se fait des films’ (1,58 miljoen abonnees), ‘ExVSK’(523.000 abonnees), ‘Silent Jill’ (385.000 abonnees) of ‘Valentin Verthé’ (474.000 abonnees). Zij zullen hun tips voor het onderhandelen van partnerschappen delen.

'Youtube niet meer weg te denken'

"Nieuwe internetmedia zoals Youtube zijn vandaag niet meer weg te denken. 70% van de online consumenten gaat naar dit platform om een product of een dienst te ontdekken. Daarom lanceren we deze opleiding "Word een Youtuber", zegt Bernard Clerfayt. Hij is Minister van Tewerkstelling en Beroepsopleiding van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De opleiding is bedoeld voor Brusselse werkzoekenden die bij Actiris zijn ingeschreven. Er is plaats voor 15 personen. Er zijn twee online informatiesessies gepland op 30 juni en 17 augustus. Om deel te nemen, moet je je registreren op https://www.startupvie.co/formations.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?