Brusselse sneaker wordt zaterdag voorgesteld

© Philip Browne Menswear
| Brüssel, een heruitgave van de Adidas-sneaker uit 1979.

De schoenenwinkel Panther Store in de Adolphe Maxlaan zal zaterdag de sneaker Adidas Spezial “Brussels” voorstellen. Het is een herlancering, in limited edition, van een sneaker die al in 1979 werd uitgebracht. De schoen is een ode aan de Engelse voetbalcultuur.

De Panther Store in Brussel zal de sneaker Adidas Spezial “Brussels” zaterdag opnieuw aan het publiek voorstellen. Dit gebeurt tijdens een privé-evenement. Met een hapje en een drankje, en met muziek van Hakkim, kunnen de 50 genodigden kennis maken met deze sneaker. 

De schoen is momenteel al beschikbaar. Bij sommige verkooppunten is hij zelfs al uitverkocht. Toch wou de Panther Store wachten met het uitbrengen van de sneaker. “Wij wilden graag een evenement organiseren rond de schoen, maar ook rond ons voetbalerfgoed,” zegt Pieter Pauwels, directeur van de Panther Store in Brussel. Deze winkel is ook in het bezit van de grootste stock in België, die uit 100 paar Brusselse sneakers bestaat. 

Oorsprong

Adidas sneaker Brüssel
© Adidas
| De Brusselse sneaker is zwart met oranje details en heeft het opschrift "Brüssel".

De Adidas Originals Spezial-collectie heeft altijd deel uitgemaakt van de voetbalcultuurm en de zogenaamde terrace-style. “De Adidas Spezial-collectie heeft een grote fanbase in het Verenigd Koninkrijk, maar veel minder in België. De naam terrace-style komt van de supporters die in een voetbalstadion de goedkoopste plaatsen hebben, in het VK de terraces genaamd,” vertelt Pauwels. 

De sneaker is niet nieuw. Hij werd in 1979 al uitgebracht in een collectie. Elke schoen is uniek en gekoppeld aan een stad. De Brusselse sneaker is zwart met oranje details en heeft het opschrift "Brüssel". Hij zal volgens de directeur onder de 100 euro kosten. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?