Geen overnemer voor failliete keten Mega World

© Google
| De winkels van Blokker everkocht aan een ander Nederlands bedrijf dat de winkels wil voortzetten onder de naam Mega World.

Er is uiteindelijk geen overnemer gevonden voor Mega World. Het bod van de enige (Duitse) kandidaat was onvoldoende en bevatte te veel randvoorwaarden. Dat laat curator Thierry Lammar weten aan Belga.

Afgelopen vrijdag moesten alle kandidaat-overnemers hun bod indienen, maar uiteindelijk bleek het enige bod onvoldoende. "Er was slechts één bod, van de Duitse firma die eerder al interesse toonde, maar die stelde zelf nog enkele randvoorwaarden en ook de prijs die ze bood was veel te laag", zegt Lammar. "We hebben wel een overnemer voor de handelswaren in de 119 winkels gevonden, een Franse speler, maar dat is slechts een druppel op een hete plaat wat de schuldenlast betreft."

De winkels van Blokker werden verkocht aan een ander Nederlands bedrijf dat de winkels wil voortzetten onder de naam Mega World. Dat heeft de directie van de Nederlandse winkelketen eerder bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad. De vier winkels in Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe, Jette en Etterbeek blijven open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?