Jobtrein van NMBS rijdt na vijf jaar opnieuw uit

20230417_nmbs-trein.jpg
© NMBS
© NMBS

Spoorwegmaatschappij NMBS laat op zaterdag 7 oktober na vijf jaar nog eens een jobtrein door Vlaanderen en Brussel sporen. Kandidaat-werknemers krijgen tijdens de rit informatie over de verschillende jobs die de maatschappij in de aanbieding heeft, zo laat NMBS donderdag weten.

De spoorwegmaatschappij is nog op zoek naar zowat 200 mensen om alle 1.600 vacatures in te vullen die dit jaar beschikbaar waren. En ook voor volgend jaar zijn de aanwervingen al gestart, omdat bijvoorbeeld treinbestuurders en treinbegeleiders eerst nog een - betaalde - opleiding moeten volgen. Daarnaast zijn er ook vacatures voor bijvoorbeeld technici, IT'ers, veiligheidsagenten en stationspersoneel.

De jobtrein zal langs elf stations rijden: Leuven, Brussel-Zuid, Denderleeuw, Gent-Sint-Pieters, Kortrijk, Brugge, Sint-Niklaas, Mechelen, Antwerpen-Centraal, Lier en Aarschot. Ge├»nteresseerden kunnen op- en afstappen waar ze willen. Onderweg ontdekken ze in elk rijtuig een andere job. De jobtrein is gericht op Nederlandstaligen, omdat "in Walloni├ź alle vacatures voor dit jaar al zo goed als ingevuld zijn", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri De Temmerman.

De plaatsen voor de jobtrein zijn beperkt. Inschrijven kan tot en met 5 oktober via nmbs.be/jobs.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?