Luchthavendirecteur Antwerpen: 'Brussel-Zuid lijkt wel op Kosovo'

© Air Antwerp
| Air Antwerp voert voor het eerst een vlucht naar Londen uit.

Air Antwerp voert eerste vlucht uit richting Londen als alternatief voor de trein. Naast de tijdswinst lijkt Brussel mijden het voornaamste motief. "Antwerpen heeft wel een mooi station, maar als je in Brussel-Zuid toekomt, lijkt het meer op Kosovo dan op hoofdstad Brussel”, zei luchthavendirecteur Marcel Buelens vanmorgen aan Radio 1.

De nieuwe maatschappij mikt voornamelijk op zakenmensen die de treinverbinding tussen Antwerpen en Londen te lang duren vinden. Volgens Buelens is "de trein nog steeds geen volwaardig alternatief voor zakenmensen. De leut is er dan wel af als je ook nog eens moet stoppen in Rijsel of Brussel."

20190410 Rapport Sven Gatz BRUZZ ACTUA 1662

Vlaams minister van Brussel Sven Gatz (Open VLD) reageert intussen verontwaardigd op Twitter. “Het soort toogpraat van sommige ondernemers dat ondernemen in een slecht daglicht plaatst. Misplaatst & onnodig. Ik zeg toch ook niet dat men beter uit Antwerpen wegblijft omdat er elke week wel ‘n granaat in een straat ontploft? (Oei, nu zei ik het toch)."

De minister geeft in een latere reactie aan BRUZZ toe dat de situatie aan Brussel-Zuid natuurlijk altijd voor verbetering vatbaar is, maar hij vindt het vervelend dat een CEO van een bedrijf op de kap van iemand anders reclame maakt om een verbinding tussen Antwerpen en Londen per vliegtuig te moeten hebben. “Dit zo zwart-wit voorstellen helpt niemand vooruit.”

Air Antwerp beschikt over één vliegtuig: een 29 jaar oude Fokker van Nederlandse makelij met plaats voor 50 passagiers. Ze werken samen met de Ierse luchtvaartmaatschappij CityJet en KLM.

Het is opmerkelijk dat KLM een route lanceert tussen Antwerpen en Londen, mits het onlangs in een filmpje van Youtube mensen opriep om minder het vliegtuig te nemen. "Moet je elkaar altijd face-to-face ontmoeten?", klonk het toen bij de Nederlandse maatschappij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?