PVDA wil dat Gewest economische missie naar Israël stopt

© tvbrussel

De extreem linkse PVDA wil dat een economische missie naar Israël van het Brussels, Vlaams en Waals Gewest niet doorgaat. De partij heeft daarvoor een petitie op poten gezet. Volgens bevoegd Brussels staatssecretaris Cécile Jodogne (FDF) is een stopzetting echter niet aan de orde.

Naast het annuleren van de economische zending vraagt de PVDA ook de Belgische handelsbureaus in Tel Aviv te sluiten en de handelsrelaties volledig te bevriezen.

“Israël moet verplicht worden om de blokkade en de moorddadige aanvallen op Gaza te stoppen, zich te schikken naar het internationale recht en de bezetting te beëindigen”, klinkt het bij de partij. De petitie wist ondertussen al ruim 2.000 handtekeningen te verkopen.

De economische zending gaat uit van de diensten voor Buitenlandse Handel van het Gewest. Kersvers staatssecretaris Cécile Jodogne vindt dat een stopzetting ervan voorlopig niet aan de orde is. “Het gaat om economische missies, geen diplomatieke”, zegt Jodogne. Ze onderstreept ook dat het doel van de missie het promoten van de export naar andere landen is.

De drie gewesten gaan de situatie in september wel nog evalueren.

Het is 'not done' om handelsrelaties te onderhouden met een staat die in Gaza kinderen vermoordt, zegt de PvdA

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?