Sint-Katelijnestraat: slagerij Ghysels sluit na vijf generaties

© GDC
Beenhouwerij Ghysels in de Sint-Katelijnestraat heeft definitief de deuren gesloten. Het is al de tweede slager in de straat die er de brui aan geeft. Atrium, het gewestelijk agentschap dat de handelswijken promoot, blijft wel op zoek naar “kwalitatieve voedselzaken” voor de straat.

Slagerij Jean Ghysels was al vijf generaties in handen van dezelfde familie. "De eigenaar is ongeveer een jaar geleden overleden", zegt Erik Baptist, manager van de antenne Brussel-Centrum van Atrium. "Zijn dochter zette de zaak voort, maar zij heeft ondertussen beslist de activiteiten te verplaatsen." Waar die nieuwe slagerij een onderkomen gevonden heeft, was niet bekend bij Atrium.

Sinds begin deze week is de zaak definitief gesloten, het pand staat te huur. Het is niet de eerste zaak in de straat waarvoor het doek valt. "Bij slagers is er hetzelfde verhaal als bij warme bakkers, zij staan onder druk", zegt Baptist. "Een jaar geleden sloot ook 'Boucherie Nouvelle' in dezelfde straat al de deuren. Er wordt minder vlees gegeten, en de job is met lange uren in koude koelkasten niet erg aantrekkelijk."

De meeste jongeren die afstuderen als slager opteren voor een job bij ketens als Colruyt. "Dat is een zekerder bestaan dan een eigen zaak uitbaten", zegt Baptist. Atrium blijft wel op zoek naar een overnemer. "We willen in de straat kwaliteitsvoedingszaken behouden", zegt Baptist. "Geïnteresseerden kunnen altijd contact met ons opnemen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?