Vliegtuigmotorbouwer Safran schrapt 60 jobs op Brussels Airport

© Niels Sienaert / Flickr

De directie van Safran Aircraft Engine Services Brussels heeft tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie bekendgemaakt om in haar vestiging op Brussels Airport 60 van de 240 jobs te schrappen. Het gaat vooral om bedienden die werken op ondersteunende diensten zoals HR en financiën. Dat meldt vakbondssecretaris Paul Corbeel (ACV).

De Brusselse vestiging is onderdeel van de Franse multinational Safran Aircraft Engines. Ze herstelt en onderhoudt op Brussels Airport vliegtuigmotoren.

Een van de redenen voor de herstructurering is volgens Corbeel het feit dat het bedrijf uiterlijk op 30 juni 2022 moet verhuizen, omdat het pand waarin het nu huist afgebroken wordt. "Momenteel wordt een nieuwe locatie gezocht binnen een straal van 5 à 6 kilometer rond de luchthaven", zegt de vakbondsman.

"Omwille van de verhuis heeft de directie beslist om haar activiteiten in de regio Zaventem voor een stuk af te bouwen. Zo wordt bijvoorbeeld de testbank gedelokaliseerd naar een vestiging in Luik. Het bedrijf beloofde inspanningen om de werknemers om te scholen zodat ze bij Safran aan de slag kunnen blijven. Ontslagen zijn echter onafwendbaar. De afvloeiingen zullen worden gespreid in de tijd tot medio 2022", aldus Corbeel.

Hooggekwalificeerd

Donderdag is er een eerste ondernemingsraad gepland. De vakbonden hopen het aantal ontslagen te kunnen beperken.

"We hopen dat een aantal werknemers zal kunnen meeverhuizen naar Luik, maar dit zal afhangen van de voorwaarden die we kunnen afdwingen. Omdat het om hooggekwalificeerd personeel gaat, zijn we er echter van overtuigd dat de directie inspanningen zal doen om ze aan boord te houden", zegt Corbeel nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?