Zenithtoren heeft eindelijk eerste huurder

© Zenith Building
De Zenithtoren heeft eindelijk zijn eerste huurder beet. Na meer dan twee jaar leegstand zet binnen enkele weken het eerste bedrijf zijn handtekening onder een huurcontract voor 6.000 vierkante meter kantoren. Onderhandelingen met een tweede kandidaat-huurder zijn vergevorderd. De werknemers krijgen een shuttlebus naar het stadscentrum.

In mei 2010 werd de Zenithtoren in de Noordwijk officieel geopend, maar hij werd al voltooid in 2009. Ondanks de moeilijke conjunctuur moesten makelaars op zoek naar kandidaten om de 30.000 vierkante meter kantoorruimte op te nemen. Die zoektocht bleef tot voor kort zonder succes.

Daar komt echter weldra verandering in. "Binnen enkele weken zet een grote firma haar handtekening onder een huurcontract voor 6.000 vierkante meter," zegt Bertrand Cotard van vastgoedmakelaar Cushman & Wakefield aan tvbrussel. Het bedrijf zal de derde, vierde, vijfde en zesde verdieping betrekken.

"We zijn voorts in onderhandeling met een ander bedrijf, dat meer dan 6.000 vierkante meter wil huren. Tegen het einde van het jaar hebben we dus minstens twee huurders." Zolang de twee huurcontracten niet getekend zijn, wordt de naam van de huurders niet vrijgegeven.

Voor de catering heeft de eigenaar een contract met Sodexho. Werknemers die een lunch in de stad verkiezen, kunnen gebruik maken van een shuttlebus naar het stadscentrum.

Leegstand
Met zijn 23 verdiepingen en zogenaamd hangende tuinen vormt de Zenithtoren aan de Koning Albert II-laan de grens tussen het zakendistrict aan het Noordstation en de woonzone van de Gaucheretwijk. De ligging was twee jaar lang echter onvoldoende om huurders te lokken. De beveiliging en het onderhoud van het lege gebouw kostte de Duitse eigenaar Meag handenvol geld.

In 2009 en 2010 beleefde de Brusselse kantoormarkt barre tijden. Sindsdien is de kantoorleegstand opnieuw onder de tien procent gedaald. In de centrale wijken is de bezettingsgraad het hoogst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?