(© Saskia Vanderstichele)

In a recent restaurant review we complained about a lack of character; that was more than made good this week at Amor Amor, a tiny wee restaurant on Troonstraat/rue du Trône. Diners practically have to sit on each other’s laps; on top of that, half of the space is taken up by an open kitchen. It actually feels like you are paying the chef a visit and sipping an aperitif in his kitchen while he is busy about his pots and pans. So a visit to Amor Amor requires a different set of parameters to a run-of-the-mill outing to a restaurant; as the chef does everything all on his own, it is impossible to dance attendance on everyone all the time. Thankfully, however, one never has to wait a really long time and the wait is more than made up for by the disarming cordiality with which the chef sets out to please each individual guest. The menu board only contains a handful of dishes, but it is always possible to negotiate about individual adjustments and requests. And impatient wine aficionados can always go and select a bottle from the impressive collection on the wall. The Mediterranean-inspired menu changes constantly. The dishes are pretty straightforward, but the quality of the ingredients is outstanding and everything is thoughtfully presented. Our mouths still water when we recall our melted scamorza with cherry tomatoes in olive oil with a crushed clove of garlic (€10) and our very tender veal with a chanterelle and green asparagus sauce, served with a wee bowl of potatoes with rosemary (€26). Our dessert, too, a panna cotta-style vanilla cream with red fruit (€6), was uncomplicatedly delicious. A love of cooking and love for the guests: Amor twice over.

NL ❙ In een van onze vorige restaurantbesprekingen klaagden we nog over een gebrek aan smoel, maar dat wordt deze week ruimschoots goedgemaakt in Amor Amor, een piepklein restaurantje in de Troonstraat. Gasten moeten er bijna op elkaars schoot gaan zitten, en de helft van de ruimte wordt ook nog eens ingenomen door de open keuken. Eigenlijk voelt het meer aan alsof je op bezoek bent bij de chef en in zijn keuken aan een aperitiefje nipt terwijl hij in de potten roert. Een bezoek aan Amor Amor vergt dan ook heel andere parameters dan een doorsneerestaurantbezoek, want aangezien de chef alles in zijn eentje doet, kan niet iedereen op zijn wenken worden bediend. Het wachten duurt gelukkig nooit echt lang en wordt beloond met de ontwapenende hartelijkheid waarmee de chef elke gast persoonlijk in de watten probeert te leggen. Het menubord telt slechts een handvol gerechten, maar over individuele aanpassingen en verzoeken kan altijd worden onderhandeld. Ongeduldige wijnaficionado’s kunnen altijd zelf een fles uit de indrukwekkende collectie aan de muur gaan kiezen. Het aanbod van Amor Amor verandert voortdurend en is mediterraans geïnspireerd. De gerechten zijn rechttoe rechtaan, maar munten uit door de kwaliteit van de gebruikte producten en de verzorgde presentatie. We watertanden nog steeds als we terugdenken aan onze gesmolten scamorza met kerstomaten in lookolie (€10), en de zeer malse kalfsfilet met een saus van cantharellen en groene asperges, geserveerd met een potje aardappelen met rozemarijn (€26). Ook het nagerecht, een panna cotta-achtige vanillecrème met rode vruchten (€6) was ongecompliceerd lekker. Liefde voor het koken en liefde voor de gasten, dat is tweemaal Amor.

FR ❙ Dans notre précédente chronique de restaurant, nous nous étions plaintes d’un manque de personnalité, et ce n’est certainement pas le cas cette semaine avec Amor Amor, un minuscule restaurant situé rue du Trône. Les hôtes sont assis un peu près les uns des autres, d’autant plus que la moitié de l’espace est occupé par une cuisine ouverte. En fait, on a davantage l’impression d’être en visite chez un chef et de prendre l’apéritif au comptoir alors qu’il s’occupe de ses casseroles. Une visite à l’Amor Amor joue sur des paramètres très différents par rapport à un restaurant conventionnel : étant donné que le chef fait tout lui-même, on ne peut pas s’attendre à être servi dès le premier doigt levé. Heureusement, l’attente n’est pas trop longue et est largement compensée par l’hospitalité charmante dont il fait preuve pour mettre chaque client parfaitement à l’aise. Le menu au tableau ne comporte que quelques plats, mais vous pouvez toujours préciser vos préférences ou vos demandes personnelles. Chaque amateur de vin pourra trouver son bonheur grâce à une impressionnante collection rangée dans des armoires murales : on y choisit sa bouteille soi-même. La sélection de plats proposés change tout le temps et est toujours inspirée par la Méditerranée. Les assiettes sont sans chichis, mais elles se distinguent par la qualité des produits utilisés et sont présentées avec soin. Nous salivons encore en repensant à notre délicieuse Scamorza fondante aux tomates cerises, huile d’olive et gousse d’ail écrasée (€10), et au filet de veau très tendre avec une sauce aux chanterelles et aux asperges vertes, servi avec un plat de petites pommes de terre et romarin (€26). Le dessert, une crème vanille de type panna cotta aux fruits rouges (€6), était simple et délicieux. Amour de la cuisine, amour des clients : voici qui fait deux fois Amor.

Amor Amor ●●●●
Troonstraat 59 rue du Trône, Elsene/Ixelles, 02-511.80.33, ma/lu/Mo > vr/ve/Fr lunch, do/je/Fr > za/sa/Sa diner/dîner/dinner

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Read more about: Resto & Bar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni