Er pu.re opende amper twee maanden geleden zijn deuren. Het is de eerste eigen zaak van chef Vincent Vervisch, die eerder al zijn sporen verdiende achter de fornuizen van onder meer Blue Chocolate en Tasso. Daar bewees hij dat hij een zeer gedreven en vindingrijke chef is, en dat wil hij met zijn eerste eigen kaart duidelijk in de verf zetten.

Het concept van Er pu.re is gebaseerd op thee en... sigaren. Wij kozen voor een wel erg bijzonder voorgerecht: gepocheerde sint-jakobsvruchten met kokosmelk en kokosthee (€14). Eigenlijk trok de bereiding met een salsa van mango, avocado, tomaat, appel en guacamole (€16,50) ons meer aan, maar voor een experiment moet een culinair recensent altijd openstaan, nietwaar?

Experimenteel was het zeker, en we zijn er eerlijk gezegd nog steeds niet helemaal over uit of we de combinatie geslaagd vinden - sauzen dreigen bij sint-jakobsvruchten snel te overheersen. Toch, petje af voor een chef die buiten de lijntjes durft te kleuren. Mét oog voor presentatie!

Ons hoofdgerecht lag al iets meer binnen de lijntjes, maar was toch bijzonder: een filet pur van Livare - dat is geen rund- maar varkensvlees - met gelakt spek, espuma van bloemkool, erwtjes, gele courgette, bietenchips en een saus op basis van grand lapsang souchong-thee (€22).

Even vermelden ook dat Er pu.re nu al van start is gegaan met een wildmenu. Hierop verschijnt binnenkort een nieuw probeersel van de chef, waarvan wij al even mochten proeven: everzwijn met een saus op basis van sigarenbladeren - een dikke, stevige saus die door de tabak een zeer peperige smaak krijgt, op het pikante af.

Nooit gedacht dat wij sigaren ooit zo lekker zouden vinden. Het dessert was nog het grootste kunstwerk van de hele maaltijd: we namen een gelei van witte chocolade met Leffe-ijs, een île flottante, matcha-thee, een framboos, citroenparels en een suiker-krokantje (€10).

adres: Louizalaan 423, Brussel, 02-808.08.58
open: maandag > vrijdag van 12.00 > 14.00 uur en 19.00 > 22.30 uur

02 808 08 58

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni