Klassieke muziek opnieuw centraal tijdens Classissimo in Warandepark

Liefhebbbers van klassieke muziek kunnen vanaf vrijdag acht dagen lang terecht in het Koninklijk Parktheater voor Classissimo. Het festival brengt grote namen uit de klassieke muziek naar Brussel, evenals jong muzikaal talent.

Negen jaar lang maakte Classissimo deel uit van het Brusselse Summer Festival. Ter gelegenheid van hun tiende verjaardag in 2016, besloot de organisatie op eigen benen te gaan staan. Dit jaar gaat Classissimo voor de derde keer door als autonoom festival in het Koninklijk Parktheater aan het Warandepark.

Camille Thomas
© Camille Thomas via Facebook
| Celliste Camille Thomas

Op het programma staan ook dit jaar weer enkele grote namen. Vrijdagavond kondigt de Brusselse Stichting Yehudi Menuhin het openingsconcert aan met de Frans-Belgische celliste Camille Thomas en het Brussels Chamber Orchestra, twee gerenommeerde namen binnen de klassieke muziek. Daags nadien staat Lukas Vondracek op het podium. De Tsjechische pianist won in 2016 de eerste prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd.

Jong talent

Naast de bekende namen maakt het festival er ook werk van om jong talent in de kijker te zetten. Dinsdag 7 augustus staat de Brusselse Alexandra Cooreman op het programma. De violiste is nog maar 15 jaar, maar heeft al een aardig palmares. Alexandra nam al succesvol deel aan verschillende wedstrijden over heel Europa en trad al op tijdens het Kerstconcert op het Koninklijke Paleis. Sinds 2013 studeert ze aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo.

Classissimo loopt van 3 tot 10 augustus en de concerten vinden telkens plaats om 20u in het Koninklijk Parktheater. Enkel op zondag begint het familieconcert al om 16u.

Het volledige programma vind je op de website van het festival.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?