Kleine standbeeldjes duiken op in centrum Brussel

© Isaac Cordal

Wie in het centrum van Brussel rondloopt, neemt best eens een kijkje naar boven. Goed verstopt op de gebouwen zie je de kleine beeldjes van de Spaanse kunstenaar Isaac Cordal. De beeldjes maken deel uit van het Detours Festival, een festival gewijd aan urban art en hiphop.

Sommige beeldjes zijn zakenmannen in maatpak, andere zijn naakt. Ze hebben wel één ding gemeen: ze hebben allemaal een triestige blik. Met zijn kunst geeft Cordal kritiek op de maatschappij.

“De mannetjes zijn allemaal ondernemers die succesvol zijn, maar wel op de afgrond staan,” vertelt de kunstenaar aan Le Soir. Met zijn beeldjes wil hij voorbijgangers doen nadenken over macht, het politieke systeem en het kapitalisme.

De beeldjes staan zo hoog zodat de mensen ze niet meenemen. "Bovendien is het een weergave van de dominantie van de heersende klasse," legt Cordal uit.

Wie de beeldjes wil zien, kan nog tot en met zondag naar het Detours Festival. Ze zijn onder andere te zien vlak bij het Beursgebouw, de AB en in de Beenhouwersstraat.

Detours Festival. 13/09 > 17/09, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Onderzoeksrechter Anne Gruwez: 'De mens is altijd meer dan die ene vreselijke daad'
  • Ronde van Brussel : Sint-Gillis
  • Bruggenbouwer Laurent Ney: 'Ik droom van bruggen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement
Lees ook