Kunstenfestivaldesarts blikt tevreden terug

Zaterdag was de laatste dag van de 23ste editie van het Brusselse Kunstenfestivaldesarts. Het jaarlijkse festival ontvouwde zich gedurende drie weken op verschillende locaties. Dit jaar werden meer dan 26.500 tickets verkocht, goed voor een zaalbezetting van 98%.

Het kosmopolitische stadsfestival voor podiumkunsten vond gedurende drie weken plaats op verschillende locaties en in samenwerking met tal van stedelijke netwerken: van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren tot Kanal – Centre Pompidou. Bijna veertig werken van kunstenaars uit de hele wereld drongen tot Brussel door en brachten debatten en feesten met zich mee.

De organisatoren zijn verheugd met de opkomst. Meer dan 26.500 tickets gingen over de toonbank: “Het is duidelijk dat het festival erin slaagt om een breed, Brussels én internationaal publiek te verzamelen. Het succes van deze editie bevestigt ook de centrale positie van Brussel op het gebied van de kunsten. Het is een stad waar scherpe en vernieuwende, artistieke creaties mogelijk zijn.”

Het festival benadrukte dit jaar vooral de noodzaak om de complexiteit van ideeën, definities en talen te erkennen. Eén van de doelstellingen van het festival was zekerheden ter discussie te stellen en standpunten te veranderen.

De volgende editie van het Kunstenfestivaldesarts vindt plaats van 10 mei tot 1 juni 2019.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?