Niet één, maar twee pop-upbars rond gin-tonic in de nazomer

© google

De gin&tonic-hype bereikt een nieuw hoogtepunt: Brussel heeft binnenkort niet één, maar liefst twee pop-upbars rond de illustere cocktail. Ginmerken Bombay Sapphire en Hendrick’s openen allebei een tijdelijke gin-tonicbar in de hoofdstad, melden ze aan brusselnieuws.be.

Wie een originele gin-tonic wil drinken, zit de komende weken goed in Brussel. Twee bekende ginmerken openen een tijdelijke bar, en doen dat allebei met de nodige bombarie.

De pop-upbar van het nogal exclusieve merk Hendrick’s bevindt zich van 18 september tot 31 oktober in de bekende Pharmacie Anglaise op de Koudenberg. Dat is een ontwerp uit 1898 van architect Paul Saintenoy, uit wiens koker ook het ‘Old England’-gebouw op dezelfde straat kwam. Hij ontwierp de apotheek in opdracht van de (toen nog) apothekersfamilie Delacre. Het pand is onlangs gerenoveerd en wacht nog op een definitieve bestemming.

'Victoriaans rariteitenkabinet'
Het Schotse ginmerk draagt de pop-upbar op aan de nieuwsgierigheid, "de belangrijkste drijvende kracht achter wetenschappelijk onderzoek en creativiteit".  

Voor de aankleding deed Hendrick’s een beroep op Max Colombie van Oscar & The Wolf, die de oude apotheek zal transformeren tot een ‘Victoriaans rariteitenkabinet’. Uiteraard leiden de experimentenkamers uiteindelijk naar een cocktailbar, waar cocktails met Hendrick’s gin 'op voorschrift' geserveerd zullen worden.

Drie bars
De concurrenten van Bombay Sapphire openden vorig jaar een pop-upbar in de Elsense Herdersstraat. De bar in een verdoken stadstuin was vijf weken lang van donderdag tot zaterdag open.

Dit jaar herhaalt Bombay Sapphire samen met tonicmerk Fever-Tree de stunt op kleinere schaal: elke donderdag in september strijkt de cocktailbar neer in de mooie tuinen van het Van Buurenmuseum.  

Na ontvangst aan de ingang van het museum kan de bezoeker in de tuin drie verschillende bars bezoeken, verspreid over het domein.

Die zetten ieder een bepaald continent en een cocktailingrediënt uit die regio in de kijker: (Zuid-)Europa en zijn citroenen, schors van Chinese kaneel uit Azië, Marokkaanse kruiden en kinine uit Afrika.

Meer info:

Hendrick’s: http://www.chambersofthecurious.be/ 
Chambers of the Curious, Pharmacie Anglaise, Koudenberg 62, Brussel.

Bombay Sapphire & Fever-Tree: http://www.imaginbrussels.be/en/ 
Imagin/Indian Summer, Museum Van Buuren, Leo Erreralaan 41, 1180 Ukkel
Elke donderdag in september van 17 tot 23 uur. Toegangsprijs bedraagt 30 euro, daar zitten drie cocktails inbegrepen. Reserveren verplicht. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
 • David Stevens, agent te fiets
 • Een miljoen extra Vlaams geld voor jeugdhulp in Brussel
 • Carla Dejonghe aan de vooravond van 11 juli
 • De kleurrijkste burgemeesters van de Brusselse gemeenten
 • Hier vind je BRUZZ in de stad
 • Archief
deze week
 • Chronique d'un été: Seppe Baeyens’s summer thoughts
 • Hete kussen van op Bruxelles-plage
 • Frances McDormand : Hommage à la carrière d’une actrice parfaite dans ses imperfections
 • BRUZZ in the city
 • Archief
Neem een abonnement