Queer, Think, Party

meta queer
© META via Facebook
| Het META Queer festival gaat door in La Valléé. Staan op het programma: lezingen, workshops, optredens en experimentele kortfilms.

META Queer, een pas opgerichte vzw die queer cultuur wil promoten, strijkt vanavond voor het eerst neer in Brussel. Locatie van dienst is cultuurcentrum LaVallée in Sint-Jans-Molenbeek. "We willen dat mensen zich niet alleen amuseren dankzij cultuur, maar ook gaan nadenken," klinkt het. 

Verveine Artiest
© Verveine via Facebook
| De Zwitserse artieste Verveine treedt op met een 'muzikaal laboratorium'

Queercultuur is niet te verwarren met  holebi- of transcultuur. Queer organisaties breken namelijk met alles wat naar enge hokjes of genderdefinities ruikt. Dat vinden ook de m/v/x'en achter META Queer, een vzw die queer cultuur in Brussel wil promoten via alternatieve evenementen en culturele festivals. 

"De holebi-cultuur in Brussel is niet inclusief genoeg. Er is niet genoeg plaats voor diversiteit. Het aanbod radicale, multidisciplinaire queer evenementen is bovendien te klein, daarom zijn we zelf gestart met dit initiatief," klinkt het bij META. 

De bedoeling is om een reeks lezingen, feesten en expo's te organiseren in gans Brussel. De eerste editie van het META Festival vindt op vrijdag 2 februari plaats in La Vallée in Molenbeek. 

Veganistisch buffet

Het programma van het eerste festival bestaat uit vijf avant-garde kortfilms en video-installaties, alternatieve muziekoptredens van pop- en technoartiesten en dj-sets die experimenteren met klank. Er is ook plaats voor TuliTu, een onafhankelijke boekhandel op de Vlaamsesteenweg, en ook de bar en het veganistisch buffet zullen stevig gevuld zijn.

"We willen dat cultuur zowel amusement als reflectie biedt. Het is essentieel dat het festival beide aspecten omhelst," klinkt het. De baseline van het festival is dan ook niet verwonderlijk queer, think, party.

> META-Queer Cultural Event. 2/2, 18.00, La Vallée, Sint-Jans-Molenbeek

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?