Schaatsen zonder ijs

Sinds zaterdag 16 december staat er op het Bethlehemplein in Sint-Gillis een 'ecologische schaatsbaan'. Die is er op initiatief van vzw Matissa. Rond de baan is er ook een kerstmarkt.

In samenwerking met de gemeente Sint-Gillis heeft de vzw Matissa een ecologische schaatsbaan geplaatst. Die baan heeft geen ijs, maar is gemaakt van een synthetisch en duurzaam materiaal. Er kunnen zo’n dertig mensen tegelijkertijd op schaatsen.

Naast de schaatsbaan is er ook een kerstmarkt op het Bethlehemplein. Daarvoor zijn er twee joerts, traditionele nomadententen uit Centraal-Azië, opgezet.

De vzw Matisse betrekt ook jongeren uit de wijk bij het project. “We zullen de jongeren rechtstreeks en via organisaties contacteren om hen te betrekken,” zegt Driss Jaouzi. “We zullen hen vragen of ze spullen willen verkopen of tonen op de markt, of ze kunnen zich inzetten als vrijwilliger” vervolgt Jaouzi.

Said Ahruil, schepen van jeugd, laat weten dat het om een testproject gaat. “Volgend jaar komt de schaatsbaan op de Jacques Francksquare, waar momenteel nog werken bezig zijn,” zegt hij.

Wie wil gaan schaatsen in Sint-Gillis heeft tijd tot 5 januari. 40 minuten schaatsen kost 2 euro voor een kind en 3,5 euro voor een volwassene. 

v1456_schaatsbaan_c_ivan_put.jpg
De schaatsbaan wordt gemaakt uit synthetisch materiaal dat bijna zo glad is als ijs
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?