Uitkijken over de stad op derde welkomweekend

Ter gelegenheid van het derde welkomweekend van toeristische dienst Visit Brussels is het zaterdag uitzonderlijk mogelijk om de zendmast van de VRT en de koepel van het Justitiepaleis te bezoeken. De plaatsjes zijn wel beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap.

Het welkomweekend wil de leuke kanten van Brussel in de kijker zetten. In totaal zijn er 300 activiteiten op uiteenlopende plekken in de stad. Zo gunt de Ancienne Belgique een blik achter de coulissen. In Neder-Over-Heembeek komen een pak 2pk's samen en er zijn kookworkshops gevolgd op het Sint-Katelijneplein. De Molenbeekse Brasserie de la Senne geeft rondleidingen en in Vorst zet de El Hikma-moskee, ingericht in een voormalig zwembad, de deuren open.

Uitzonderlijk zijn ook twee iconische uitkijkplatforms open voor het publiek, namelijk de zendmast van de VRT in Schaarbeek en de koepel van het Justitiepaleis. De toegang is gratis maar wel onder begeleiding. Inschrijven is dan ook de boodschap, want er zijn slechts een handvol rondleidingen gepland.

Ook vanop de triomfboog in het Jubelpark kan u van een uitzicht over de stad genieten. In het skycafé van de vliegtuighal van het legermuseum wordt zaterdag en zondag ontbijt geserveerd.

Meer informatie over de vele activiteiten op www.brusselwelkom.be. Inschrijven voor een bezoek aan de VRT-toren via roch@windbag.be; voor het Justitiepaleis contact opnemen met Céline Vivier op het nummer 0479/35.13.96.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
deze maand
  • Lander Gyselinck en Zwangere Guy maken samen een plaat
  • Lukas Dhont: après Cannes, direction les Oscars
  • 35 years of Ultima Vez: at home with choreographer Wim Vandekeybus
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement