Dankzij nieuwe Brusselse expo kan je van beren leren

Updated: 17-10-2018 - 14:23

Charlemagne Palestine heeft zijn teddy’s van Bozar weer naar CharleWorld verhuisd. Maar dat wil niet zeggen dat de cultuurhuizen van Brussel nu beervrij zijn.

Het Museum voor Natuurwetenschappen belicht in zijn nieuwe tentoonstelling Teddy & Beer vanaf donderdag minder aaibare varianten als de grizzly, de ijsbeer, de bruine beer en zelfs de holenbeer.

De kleinsten komen er te weten of beren alleen maar honing eten, of ze allemaal een winterslaap houden en wat je van beren leren kan. En Winnie de Poeh, Beertje Colargol, Baloe, Paddington, Olivier B. Bommel en Lars de kleine ijsbeer mogen mee.

In vijf thematische zones komenbezoekers meer te weten over het ontstaan, de huidige situatie van de beer, de relatie met de mens en de toekomst van de beer. Zo ontdekken ze dat er meer dan 25.000 jaar geleden holenberen leefden in Belgische grotten, en dat zes van de acht resterende berensoorten met uitsterven bedreigd zijn.

Kinderen vanaf 4 jaar die hun teddybeer meenemen naar de tentoonstelling krijgen samen met hun knuffel een badge voor een interactief parcours op kindermaat.

Aan de hand van een indrukwekkende collectie van 23 opgezette beren, tientallen archeologische stukken en skeletten, films, foto's en 650 knuffelberen, waaronder eentje van 100 jaar oud, wordt het parcours van de beer op aarde tentoongesteld.

Teddy & Beer 18/10 > 1/9, Museum voor Natuurwetenschappen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?