Charlotte Rampling huldigt cinema Palace in

© PHOTONEWS
| Charlotte Rampling

Voor de officiële opening op 28 februari van de nieuwe bioscoop Palace wisten de uitbaters Charlotte Rampling te strikken. De Britse steractrice zal er 'Hannah' in avant-première komen voorstellen, een Italiaans-Frans-Belgische coproductie die deels in Ukkel gedraaid werd.

De aangekondigde heropening van de uit 1913 daterende Brusselse bioscoop Palace, die de steun van regisseur Luc Dardenne geniet, was afgelopen week nationaal nieuws. Met zijn combinatie van filmzaal, café en restaurant in een uniek kader willen de nieuwe uitbaters een leemte vullen in het Brusselse bioscoopaanbod en een lieu de vie creëren waar het aangenaam toeven is voor een hele avond, zoals Dardenne het eerder formuleerde in een interview met BRUZZ

Cinema Palace wil zich ook onderscheiden door fors in te zetten op filmonderwijs en avant-premières in aanwezigheid van bekende regisseurs en acteurs. Voor de officiële opening op 28 februari wist de cinema Charlotte Rampling te strikken. De steractrice, bekend van controversiële films als 'The Night Porter' en 'Max, mon amour', en van haar nauwe samenwerking met François Ozon, zal er 'Hannah' in avant-première komen voorstellen.

Daarin vertolkt ze op intense wijze een vrouw die haar leven moet herinrichten nadat haar echtgenoot achter de tralies verdwijnt. Rampling werd voor haar prestatie op het jongste Filmfestival van Venetië gelauwerd als Beste Actrice. 

Deze Italiaans-Frans-Belgische coproductie van Andrea Pallaoro werd deels gedraaid aan onze kust en in een Ukkelse villa. Daarvoor leverde de Antwerpse schilder Piet Raemdonck de doeken, die een spiegel moesten vormen van Ramplings getroubleerde ziel.  

> Hannah. Vanaf 14 maart onder meer in cinema Palace. De voorverkoop voor de avant-première van 28 februari start op 26 februari.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?