Film: Charlie & Hannah gaan uit

Onze score

Bert Scholiers, de scenarist van Smoorverliefd en Sprakeloos, had een origineel idee voor zijn regiedebuut: een komische, jazzy stadsfilm over jonge vrouwen met een wild nachtleven. In sfeervol zwart-wit.

Filmfans herkennen aan de referenties waar hij de mosterd vandaan haalt: Richard Linklater, Woody Allen en Frances Ha van Noah Baumbach.

Actrices Evelien Bosmans en Daphne Wellens zijn snedig en speels als twee hartsvriendinnen die met volle overgave in het Antwerpse uitgaansleven duiken.

De ervaren twintigers zijn niet van plan om veel nee te zeggen tegen bier, gin-tonic, toogpraat, vuile praat, geroddel over exen, hoogoplopende emoties en de bevrediging van lage driften.

Uit schrik dat dat te mager zou zijn, vlucht Scholiers in de fantasie. Magische snoepjes leiden tot pratende borsten, transformaties en toestanden in Franse bordelen, folterkamers en zwarte gaten.

Niet de knutseldecors en de speelse visuele experimentjes verraden enig amateurisme, wel de zotte vondsten en geschifte ideetjes die nergens op slaan en niet grappig genoeg zijn. Sympathiek, maar de plaat blijft haperen.

> Charlie en Hannah gaan uit. BE, dir.: Bert Scholiers, act.: Evelien Bosmans, Daphne Wellens, Frances Lefebure. Première: 13/2, 20.00, Bozar – Release: 14/2

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?