review

Game Night: een gezellig spelletje

Lang blijft Game Night niet hangen en als je er toch bewust aan terugdenkt, valt op dat je de vele twisten, omkeringen en verrassingen best niet onder de loep neemt.
Onze score

Kruis de spanning van David Finchers The game (is dit spel nog een spel?) met de brave burgerhumor van Horrible bosses en het ik-zet-mezelf-te-kijk-zonder-te-verpinkenkunstje van Jason Bateman en je komt uit bij Game night

Lang blijft deze actiekomedie niet hangen en als je er toch bewust aan terugdenkt, valt op dat je de vele twisten, omkeringen en verrassingen best niet onder de loep neemt. Maar de duur van de film verveel je je even weinig als tijdens een partijtje Scrabble of Pictionary.

Bateman en de opvallend enthousiaste Rachel McAdams (True detective, The notebook) spelen Max en Annie, een perfect op elkaar ingespeeld koppel met een gedeelde voorliefde voor het winnen (niet spelen) van gezelschapsspelletjes.

Het spel zit op de wagen wanneer Max’ grotere, rijkere, betere broer echt wordt ontvoerd tijdens een peperduur ontvoeringsspel. Het tempo ligt hoog, de beelden zijn gepolijst, ook de bijrolspelers krijgen kansen om te scoren en een aanvaardbaar aantal grappen treft doel. Game on? 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.