De onmisbare 5 van dit weekend

© Eric Danhier

Het weekend staat alweer voor de deur. Nog geen plannen? BRUZZ helpt je met de selectie en koos vijf onmisbare activiteiten voor je uit. Wat dacht je van een verjaardagsfeest in het MIMA, een betoverende tocht in De Betovering of circuskunstjes op het festival Hopla?

MIMA
© MIMA

Verjaardagsfeest @ MIMA, Molenbeek
zaterdag 14 en zondag 15 april, start telkens om 11u

Het Millennium Iconoclast Museum of Art in Molenbeek, of MIMA, mag dit weekend twee kaarsjes uitblazen en geeft daarvoor een spetterend feest. Breng een last-minute bezoekje aan de expo Wonderland van Zweedse Street-Artitsts Akay en Olabo, drink cocktails of koop een limited edition T-shirt. Ook kinderen zijn welkom, voor hen is er een workshop voorzien.

Hopla circus
© Eric Danhier

Circusfestival Hopla @ verschillende locaties in Brussel-Stad
vrijdag 13 april tot en met zondag 15 april

Nog tot en met zondag kan je in de Stad Brussel kunstjes bewonderen op het Circusfestival HOPLA. Op het programma staat een waaier aan voorstellingen, zowel grote als meer intieme. Ook voor de sportievelingen staan er activiteiten op het programma, je kan tijdens verschillende initiaties bijvoorbeeld leren jongleren of koorddansen.

zazie_de_betovering_c_saskia_vanderstichele_cmyk.jpg

Avonturenparcours @ De Betovering, Neder-Over-Heembeek
Op voorhand reserveren via de website

Het lenteweer leent zich tot een uitstapje in de natuur. Avontuurlijke types kunnen hun hart ophalen in het park De Betovering in Neder-Over-Heembeek, dat dit jaar zijn tiende verjaardag viert. Dompel je onder in een fabelachtige en middeleeuwse sfeer bij de ludieke parcours en maak, aan de hand van een kaartspel en perkament, kennis met de fabelachtige bewoners van het Koninkrijk van het Dal. Wel even je bezoek op voorhand boeken via de website van het park.

K.A.K. Kunstenaars Koekelberg
© K.A.K.

Opening Inauguration maison KAK-huis! @ K.A.K., Schaarbeek
zaterdag 14 april, vanaf 14u

Het K.A.K., de Koekelberge Alliantie voor Kunstenaars, heeft vanaf nu een eigen huis en viert daarom feest. Vanaf 14u ben je er welkom om je uit te leven op het springkasteel, je te laten schminken en te luisteren naar speeches van onder andere een kassierster van Delhaize en Sven Gatz. Het diner wordt verzorgd door COLLECTACTIF. Om 20u30 start de Belgische première van El Penúltimo Humano - A living exhibition by KAK. De festiviteiten worden afgesloten met een groot feest, dat tot in de vroege uurtjes doorgaat.

Touch toernooi
© Mike Baird

Touch Toernooi @ Sippelbergstadion, Molenbeek
zaterdag 14 april, 9u - 18u

Wie een nieuwe sport wil leren kennen, kan afzakken naar het Sippelbergstadion, vlak bij de Basiliek van Koekelberg. Daar komen 250 spelers van 16 internationale teams samen voor het grootste touch toernooi in België. Touch lijkt een beetje op rugby en kan door gemengde ploegen gespeeld worden. Wie de smaak te pakken krijgt, kan vanaf eind mei deelnemen aan open touch wedstrijden in de sportclub Kituro in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Bruxelles dans votre boîte mail?