"No date no signature" wint belangrijkste prijs op internationaal filmfestival Brussel

© no date no signature

De Iraanse film "No date no signature" heeft de hoofdprijs binnengehaald op het eerste internationale filmfestival van Brussel (BRIFF). De film van regisseur Vahid Jalilvand won zaterdag de 'Grand Prix' in de internationale competitie.

In diezelfde competitie velen nog twee andere films in de prijzen. De Italiaanse prent "Manuel" (van regisseur Dario Albertini) won de juryprijs. De Bulgaarse prent Posoki (van Stephan Komandarev) sleepte de publieksprijs in de wacht.


De eerste editie van het BRIFF, dat op woensdag 20 juni van start was gegaan, werd zaterdagavond afgesloten. Het festival stelde zowel de Belgische als de Europese en de internationale film centraal.
Ook in het Belgische luik van het festival werden er zaterdag nog prijzen uitgedeeld.

De Belgische 'Grand Prix' was weggelegd voor "Ni juge, ni soumise" (Yves Hinant en Jean Libon) en de publieksprijs was voor "La Grand-Messe" (Valery Rosier en Méryl Fortunat-Rossi). Voorts was er nog een bijzondere vermelding van de jury weggelegd voor "Ceres" van Janet van den Brand.


In de Europese competitie werden er tot slot nog prijzen uitgereikt aan de Franse film "Les Garçons Sauvages" (Grand Prix), aan het Deense "The Return" (juryprijs) en aan het Franse "Sheherazade" (bijzondere vermelding van de jury).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?