Was me dat een zwak Union in de opener van de play-downs. Deze ploeg is duidelijk niet klaar om te knokken voor het behoud in de Proximus League. Het verloor vrijdagavond met 1-0 van Westerlo.

Geen cadeau was het om de play-downs te moeten starten tegen het Westerlo van Bob Peeters dat al zeven wedstrijden niet verloor. USG nam dan ook geen risico’s en bouwde met Massengo, Houdret en Morren een stevige buffer voor de verdediging.

In de eerste helft geraakte Union maar niet onder de Westelse druk uit. Het kwam totaal niet aan combineren en moest rekenen op zijn sterke defensie. Na de rust voerde de thuisploeg de druk zelfs op. Saussez hield de Brusselaars nog even recht. Maar net voor het uur rondde Naessens een goede aanval af en bracht Westerlo verdiend op voorsprong. Na de 1-0 werd Union wakker. Maar het voetbal van de elfvoudige landskampioen was een en al afval. Er viel nauwelijks een kans te noteren.

Westerlo springt over Union in de stand. Alleen Tubeke staat nog achter de Brusselaars. Dat wordt bibberen op paasmaandag. Dan ontvangt Union Roeselare.