Content creator en foodie Brent Wauters bij Gene Zever

Podcast

Gene Zever met Brent Wauters: 'In Tanzania keek ik 's nachts videos over vol-au-vent'

Bo Aga
03/06/2024

Gene Zever is een podcast van BRUZZ waarin we een stem geven aan jonge Brusselaars met een visie. Axel en Marvin, presentatoren van de podcast, gaan op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers. Vandaag: Brent Wauters, foodie, content creator en oprichter van de foodshow 'Honger' op YouTube. Samen met zijn team ontdekt hij de lekkerste gerechten van over heel de wereld.

In 'Honger The Food Show' gaat Brent Wauters op zoek naar unieke gerechten en tradities van verschillende culturen. De focus ligt voornamelijk op ambacht, traditie en streetfood. "De sterkte van streetfood ligt enerzijds in de kostprijs, anderzijds in authenticiteit. Je eet rechtstaand op straat en alles draait puur om het eten. Dat is anders dan bij een restaurant waar het vooral ook om de beleving gaat," legt Brent uit.

Organen

Je hebt in het buitenland ook 'ongewone' dingen gegeten zoals organen en hersenen. Hoe was dit voor jou? "Er is dicht bij mijn huis een halal slagerij die ook zulke stukken vlees in de toonbank heeft liggen. Ik vond het dus niet ongewoon om orgaanvlees te zien of te eten. In België was dit 50 tot 60 jaar geleden de normaalste zaak van de wereld. Een dier werd geslacht en alles werd opgegeten. We zijn helaas 'zo ontwikkeld' dat we enkel nog filet pur en kippenborsten willen eten," zegt Brent.

Vol-au-vent

En dan nu de belangrijkste vraag: wat is je favoriete keuken? "Ik hou heel erg van de Belgische keuken, maar volgens mij draait het altijd rond variatie. Als je elke dag spaghetti bolognese eet, zul je snel zin hebben in iets anders. Toen ik vier maanden in Tanzania was, keek ik 's nachts video's van Peter Goossens die vol-au-vent aan het maken was. Als je in gebieden bent waar minder beschikbaar is, besef je hoeveel luxe we hier hebben. Elke dag liggen de supermarkten vol; tenzij de boeren staken," vertelt Bent.

Gene Zever

In de podcast Gene Zever gaan presentatoren Axel en Marvin op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni