Juwelier en goudsmid Souris bij Gene Zever

Podcast

Gene Zever met Souris: 'Van rappers tot oudere dames, mijn juwelen zijn voor heel Brussel'

Bo Aga
17/06/2024

Gene Zever is een podcast van BRUZZ waarin we een stem geven aan jonge Brusselaars met een visie. Presentatoren Axel en Marvin gaan op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers. Vandaag de tiende en laatste aflevering: juwelier en edelsmid met gouden handen Souris. Samen met zijn partner in crime Darko voorziet hij rappers zoals Zwangere Guy en JAZZ BRAK van gouden ringen en blingbling. Maar Souris' publiek beperkt zich niet tot bekende gezichten: "Van oudere dames tot jonge gasten, heel Brussel komt langs in mijn atelier."

In zijn atelier aan de Anspachlaan maakt Souris juwelen voor iedereen die binnenwandelt. Of het nu gaat om communiejuwelen of dikke ringen, Souris en Darko hebben het allemaal. De grootste misvatting? "Mensen verwachten dat het altijd superduur is. Er zijn verschillende manieren om met een uniek juweel naar buiten te stappen."

Zwangere Guy

Wat hem heeft aangezet om juwelier te worden: "Ik ben er eigenlijk ingerold. Zwangere Guy deed een eerste pop-upshop," vertelt Souris. "Ik had een paar ideeën en ik was volledig vrij om die uit te werken. Ik had geen speciale opleiding gedaan, maar had wel al kennis van metalen. Onbewust heb ik toen beseft dat dat mijn ding was. Tijdens corona heb ik samen met Gorik (van Oudheusden, echte naam van Zwangere Guy, red.) juwelen aan huis rondgebracht door heel België. Later heb ik dan ook de Stikstof-ring gemaakt met de 'N'. Mijn visie werkte en ik ben nooit meer gestopt."

Brusselse trots

Zijn inspiratie haalt hij uit zijn omgeving. "De stad Brussel en muziek spelen daarin een grote rol," zegt Souris. "Ik ben opgegroeid met hiphop en juwelen horen daarbij. Het werkt als symbool om aan te tonen van: 'Onze muziek werkt, we made it.' Nu Belgische hiphop een nationaal product geworden is, is het logisch dat sieraden volgen. Als skater in Anderlecht was het onmogelijk om hieraan te ontsnappen. Ik ben trots op mijn stad en dit vertaalt zich in mijn ontwerpen."

Gene Zever

In de podcast Gene Zever gaan presentatoren Axel en Marvin op zoek naar jong talent, creatieve zielen en moedige ondernemers.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni