Live

Dit was dag 2 op Couleur Café

© BRUZZ
29/06/2024
Updated: 29/06/2024 23.44u

Volg Couleur Café live bij BRUZZ. Onze reporters houden je de hele dag op de hoogte met livebeelden, reviews en ander nieuws vanaf het festival. Herbekijk hier het relaas van dag 2.

Tattoos

BRUZZ is net zoals de festivalgangers helemaal klaar voor dag twee van Couleur Café. Om al in de sfeer te komen, laat BRUZZ-reporter Bram een tattoo op zijn gezicht schilderen door Hanne.

Reviews

Vandaag gaat onze recensent Tom Zonderman op pad om de optredens van o.a. Nubya Garcia, Martha Da'ro, Brihang en Action Bronson te beoordelen. Check de recensies verderop in dit artikel.

Lees hier de reviews van vrijdagavond door Tom Peeters:

  • Hulk Van JMF: besmettelijke afropopgrooves en TikTok-dansjes
  • MonoNeon: hoogstaande avant-gardefunk in bonte fluokleuren
  • DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop
  • Swing: hartverwarmende fond voor een feestnacht
  • Masego: de veelzijdigste van het lot sluit de eerste dag af met spektakel

Brihang: 'Toch wat zenuwachtig'

Brihang trapt om 20.30 uur zijn concertzomer af op de Green Stage hier op Couleur Café. Dat eerste optreden zorgt toch voor wat stress, maar mocht er iets fout lopen, is dat voor de hiphopper geen ramp. "Het is leuk dat iedereen daardoor extra scherp staat." Voordat hij aan zijn performance begint gaat hij "eerst nog wat chillen en de sfeer opsnuiven."

'Speciaal voor het festival specifieke kledingstukken uitgekozen'

Op Couleur Café kan je niet alleen genieten van de geweldige muziek, maar ook van alle marktstandjes. Onze reporter bracht een bezoek aan Trucafrip, een vintagewinkel uit Sint-Gillis. Voor de gelegenheid zochten de uitbaters vooral kleurrijke stukken uit om te verkopen. Ook Bram waagde zich aan een kleurrijk hemdje.

Review: Nubya Garcia hult Green Stage in broeierige jazzklanken ****

Hoewel de bewolking intussen is toegenomen en er ook regen over de festivalweide trekt, begon dag twee met prima weer voor de zwoele saxklanken van Nubya Garcia, die onder het gebladerte van de Green Stage de slaapdronken menigte een klets om de oren gaf met even lyrische als zinderende jazz. Lees hier de volledige review.

de76db11-20240629couleurcafedag2nubyagarcia6ccatobeljaars.jpg

Cato Beljaars

| Nubya Garcia

Leefwerk: 'Proberen om diepe gesprekken op gang te trekken'

Niels en Roman vormen samen het kunstenaarsduo Leefwerk. Zij staan op Couleur Café met een gigantische stelling. "Wij bedenken fysieke omwegen om poëzie te schrijven." Het duo hoopt dat mensen hun eigen interpretatie zullen geven aan de teksten die op de stelling verschijnen.

Morgan: 'Ik voelde mij als een kind met Kerstmis'

Dag 2 werd geopend door Brusselaar Morgan op The Fox Stage. "Het was mijn allereerste show onder begeleiding van een live band", wist de artiest te vertellen. "Het was voor mij dus wat onbekend, maar geweldig om te doen." Morgan, die vroeger zelf altijd naar Couleur Café kwam, is dan ook erg tevreden over zijn optreden.

Review: Martha Da’ro geeft een lesje duivels uitdrijven ****

Je zal het altijd zien: als buiten de weergoden zich roeren, wordt het in de tent extra broeierig. Martha Da’ro profiteerde er gretig van, met een bezwerende show zette ze The Fox op zijn kop. Lees hier de volledige review.

20240629 COULEUR CAFE DAG 2 MARTHA DARO 2

Cato Beljaars

| Martha Da'ro

Best geklede persoon: 'Béyonce als voorbeeld'

De best geklede persoon van het weekend heeft BRUZZ al gevonden. De Amerikaanse Lewis ziet er geweldig uit met zijn witte cowboyhoed. "Onder andere het nieuwe album van Béyonce, Cowboy Carter, heeft als inspiratie gediend voor de look." Daarnaast zit er ook een verhaal achter de outfit rond hem en zijn man.

Review: Bij Brihang wordt iedereen filosoof ****

Brihang komt uit Knokke-Heist, maar intussen woont hij al zo lang in Brussel dat hij op Couleur Café een thuismatch speelde. En wat voor één. De Rode Duivels kunnen er nog wat van leren. Lees hier de volledige review.

Review: bidden tot de goden met Action Bronson ***

Action Bronson hield een spirituele seance aan de Red Stage, gestut door slome funkjams en zowaar een portie new age. Lees hier de volledige review.

20240629 COULEUR CAFE DAG 2 Action Bronson 3

Cato Beljaars

| Action Bronson

Herbeleef Couleur Café

Herbekijk de interviews, reviews en foto's van de eerste dag van Couleur Café.

Couleur Café 2024

Op 28, 29 en 30 juni nam Couleur Café zijn intrek in het Ossegempark. BRUZZ was er bij met interviews, sfeerverslagen en foto's van op de festivalweide. Herbeleef het festival hier.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni