Stikstof op Couleur Café: 'Moe of niet, alles kapot'

© BRUZZ
30/06/2024

Misschien wel één van de headliners dit jaar op Couleur Café zijn de mannen van STIKSTOF. Ze spelen er voor de negende keer, maar Zwangere Guy is naar eigen zeggen fucking zenuwachtig. "Voor Couleur Café zijn wij altijd klaar, moe of niet, we spelen vanavond alles kapot", meent JAZZ BRAK.

De festivalgangers die BRUZZ-reporter Freya sprak vandaag waren unaniem: "Wij komen voor STIKSTOF." Zwangere Guy wordt er even emotioneel van: "Dat pakt mij. Wij zijn al tien jaar bezig, maar soms weet je even niet meer waar je staat met je fans. Het is goed om dicht bij de realiteit te blijven, dus ik hoor het heel graag."

Het is al een tijdje geleden dat de leden van STIKSTOF samen op het podium stonden, want zowel Zwangere Guy als JAZZ BRAK hebben ook een drukke solocarrière. "STIKSTOF is en blijft familie, de basis en onze hoofdweg. Dat voel je bij repetities, shows en etentjes", benadrukt JAZZ BRAK.

"We moeten er wel opnieuw even inkomen, tijdens de try-out merkte ik dat we minder oogcontact maakten dan anders en minder speels waren. Dat komt straks sowieso wel weer goed eens we op het podium staan", vertelt Zwangere Guy.

Verder hopen ze op geen regen, tenzij bij de laatste twee nummers: "Dan mag het kei hard drashen en mag het apocalyptisch worden. Zwarte wolken en een storm", besluiten ze.

Couleur Café 2024

Op 28, 29 en 30 juni nam Couleur Café zijn intrek in het Ossegempark. BRUZZ was er bij met interviews, sfeerverslagen en foto's van op de festivalweide. Herbeleef het festival hier.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni