Agent bewusteloos geslagen met kassei

© Photonews
| Een agent raakte bewusteloos nadat jongeren met stenen naar hem gooiden.
Updated: 12-07-2018 - 11:57

Een agent is dinsdagavond bewusteloos geslagen door een aantal jongeren. De man was met verschillende collega’s op weg naar huis toen hun voertuigen werden bekogeld. De man zat achteraan en kreeg een steen vol op het hoofd. Voorlopig is er niemand opgepakt.

 “Het incident had niets met de wedstrijd van de Rode Duivels te maken," zegt Ilse Van de Keere van de Brusselse politie.

“Onze collega’s waren ’s avonds met verschillende voertuigen naar huis aan het rijden, maar werden ter hoogte van het Maximiliaanpark bekogeld. Een van onze collega’s zat achteraan in de wagen met zijn ruit naar beneden en heeft een steen tegen het hoofd gekregen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis."

"Aanvankelijk dachten we dat hij geopereerd moest worden, maar dat was uiteindelijk niet nodig. Hij heeft gisterennamiddag het ziekenhuis mogen verlaten.”

Het onderzoek naar de feiten is intussen in handen van het Brusselse parket, maar voorlopig werd er nog niemand opgepakt.

"We hebben een onderzoek lopende voor opzettelijke slagen en verwondingen ten aanzien van agenten," klinkt het bij het parket. Maar die aantijgingen kunnen zwaarder worden. "Alles hangt er vanaf of er blijvende arbeidsongeschikt is en of de daders wisten dat het agenten waren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?