Brusselse taxichauffeur in de cel na oplichting van tientallen passagiers

20210112 1782 Brusselse link Essex schandaal taxi1 20210112 1782 Brusselse link Essex schandaal taxi1
© Photonews
© Photonews

Een Brusselse taxichauffeur wordt er van verdacht minstens dertig passagiers te hebben opgelicht. De man slaagde er in de bankkaart van de slachtoffers te verwisselen met een gestolen exemplaar, waarna hij hun rekening leegde. De man had het volgens de politie vooral gemunt op ouderen die na een verblijf in een ziekenhuis met de taxi naar huis moesten worden gebracht.

De lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe) kreeg de laatste maanden verschillende klachten over de diefstal van bankkaarten van bejaarde personen, gepleegd door een taxichauffeur. Uit het onderzoek bleek dat de dader zijn slachtoffers vaak oppikte aan de uitgang van het Sint-Michielsziekenhuis in Etterbeek, waarna hij zijn passagier naar huis bracht. Op het einde van de rit drong de man vervolgens aan om met de bankkaart te betalen.

"De dader kwam zo in het bezit van de bankkaart, deed alsof hij deze in een betaaltoestel stopte en liet het slachtoffer zijn geheime bankcode intoetsen”, meldt een woordvoerder van de politie. "De kaart van het slachtoffer werd hierop gestolen en vervangen door de bankkaart van een vorig slachtoffer. De dader voerde met de gestolen kaart verscheidene frauduleuze afnames uit en deed ook verscheidene aankopen in tal van handelszaken.”

De taxichauffeur kon uiteindelijk worden geïdentificeerd en werd opgepakt. De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. "Aan de hand van de elementen van het nog steeds lopend onderzoek vermoeden we dat het aantal slachtoffers heel wat hoger is dan dat we nu weten”, meldt de politie nog. "Meerdere slachtoffers, voor het merendeel zwakkere personen, hebben misschien niet eens kennis van het feit dat zij bestolen werden. Indien u of een van uw naasten slachtoffer was van een gelijkaardig feit, gelieve snel contact te nemen met onze politiezone, via zpz.montgomery.rech@police.belgium.eu."

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?