Dertiger sloot man op in kelder en beroofde hem

© PhotoNews

Het parket Halle-Vilvoorde heeft dinsdag een gevangenisstraf van 37 maanden gevorderd tegen een 36-jarige man die een man had opgesloten in zijn kelder en beroofd had. Aanleiding voor die feiten was dat de dertiger, R., dacht dat het slachtoffer hem beroofd had. Volgens de verdediging wist R. amper nog wat hij deed omdat hij onder invloed was van drugs en alcohol.

De feiten vonden plaats op 4 augustus 2019. R. en een vriend hadden het slachtoffer per toeval ontmoet in de Brusselse prostitutiebuurt en samen waren ze op stap gegaan. Nadat er heel wat alcohol en drugs waren gebruikt, trok het drietal naar de woning van R. om daar een barbecue te houden. Omdat er geen sauzen meer in huis waren, ging R. nog even boodschappen doen maar bij zijn terugkeer stelde hij vast dat er 2.500 euro was verdwenen uit zijn slaapkamer.

De man verdacht meteen zijn nieuwe kennis en samen met zijn vriend sloot hij die op in de kelder, waar het slachtoffer werd vastgebonden aan een buis van de verwarming. Het duo beroofde het slachtoffer van al zijn bezittingen en dwong hem de code van zijn bankkaart te geven.

Met die code en de wagen van het slachtoffer trokken ze vervolgens naar een bankkantoor in Brussel. Daar bleek dat er weinig geld stond op de rekening van het slachtoffer, zodat R. en zijn kompaan nog naar de woning van het slachtoffer wilden gaan. Voor het zover kwam, werd R. echter opgebeld door zijn zus omdat de politie aan zijn woning stond. Buren hadden het slachtoffer om hulp horen roepen via het keldergat en de politie verwittigd.

Voor de rechtbank gaf R. de feiten toe en pleitte zijn advocate voor een straf met probatie-uitstel, zodat hij een behandeling zou kunnen volgen voor zijn drugproblematiek. Het vonnis valt op 24 maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?